Dark Mode On / Off

Yvette volgde een bartender cursus in Australië

In ‘Verre dromen’ spreek ik Verre dromers wiens dromen al uitkwamen. Elk van hen heeft in het buitenland gereisd, gestudeerd, gewoond, gewerkt of doet dat nog steeds. Ze vertellen hoe ze op hun droombestemming zijn beland én geven tips voor iedereen met dezelfde verre droom.

In 2015 vertrok Yvette (25) van ourfavouriteworld.com naar Newtown (Sydney), voor een bartender cursus via EBS Sydney. Haar plan was om 2 maanden weg te blijven, maar al snel zei ze hasta la vista tegen haar baan in Nederland en good day lang verblijf in Australië en Nieuw-Zeeland! In deze blog vertelt ze hoe ze haar cursus, visum, accommodaties etc. regelde én geeft ze haar Australië en Nieuw-Zeeland tips!

1. Hoe ben je in Sydney, Australië beland?

Na het behalen van mijn diploma aan de hotelschool, wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik wilde; de wereld zien? Ontdekken wie ik ben? Verder leren? Ik wist het écht niet. Toen kwam EBS Sydney op mijn pad. Dit is een bartender school die cursussen aanbiedt over de hele wereld. En ja, zo’n cursus had ik natuurlijk gewoon in Nederland kunnen volgen, maar waarom hier als het ook aan de andere kant van de wereld kan? Zo gezegd, zo gedaan. Nu vond ik het een beetje zonde om voor één maandje cursus helemaal naar Australië te gaan. Ik wilde natuurlijk nog veel langer blijven! In overleg met mijn werk kon ik 2 maanden wegblijven. Eenmaal daar bedacht ik me dat dit alsnog wel erg kort was… Ik nam ontslag en zou pas naar huis gaan wanneer het geld op was. Uiteindelijk ben ik 4 maanden gebleven: 3 maanden in Australië en 1 maand in Nieuw-Zeeland.

yvette in australie

2. Stappen om een cursus te volgen in Australië?

Ik was nog nooit alleen op vakantie geweest en had eigenlijk geen idee waar ik me op moest voorbereiden. Ik zocht online inpaklijsten op, kocht een backpack en verzamelde zo weinig mogelijk kleding. Ook maakte ik een mapje met alle belangrijke documenten, mocht ik mijn telefoon verliezen. Daar zat bijv. in: kopie paspoort, vliegtickets, bevestiging van het hotel etc.

✮Tip✮ Vergeet niet om je internationaal rijbewijs mee te nemen naar Australië!

‘’Ik denk altijd maar: zolang ik mijn paspoort en geld maar heb, dan kom het goed’’

Regelen cursus Australië

De cursus kwam ik via gesponsorde berichten tegen op het internet. Na wat onderzoek kwam ik tot de conclusie dat het het proberen waard was. Het is best een zware cursus, zo moet je 100+ cocktails uit je hoofd weten en krijg je verschillende examens. Het is dus wel echt een school en je kunt de cursus zo serieus nemen als je zelf wilt. Omdat je met zoveel mensen bent en naast school mega veel activiteiten doet, is het echt een gave ervaring! Je hebt ook nog vervolgcursussen. De cursisten komen van over de hele wereld.

Visum, vliegtickets en vaccinaties Australië

Voordat ik naar Australië kon vertrekken, had ik natuurlijk een visum nodig. Deze heb ik heel gemakkelijk online aangevraagd op de website van de Australische ambassade. Binnen 3 dagen was mijn visumaanvraag al goedgekeurd. Voor mijn vliegticket zocht ik de goedkoopste uit op vliegtickets.nl. Let bij het boeken wel even op of je kosteloos je vertrekdatum kunt wijzigen, mocht je, net als ik, besluiten om langer te blijven. Verder heb je voor Australië en Nieuw-Zeeland geen vaccinaties nodig, dus dat scheelt weer!

Visum Nieuw-Zeeland

Bij aankomst in Nieuw-Zeeland kreeg ik een visa stempel, omdat ik er korter dan 3 maanden zou verblijven. Tegenwoordig heb je voor een verblijf  <3 maanden een elektronisch visum nodig. Deze kun je gemakkelijk aanvragen via de applicatie: NZeTA. Je visum aanvragen via de applicatie kost 9 dollar en via de website 12 dollar.

Accommodatie Australië

Mijn accommodatie heb ik via EBS Sydney geregeld. Ik verbleef in Newtown samen met mijn klasje in een hostel, wat echt mega gezellig was. Na de cursus zijn we samen gaan rondreizen en hebben we soms een dag van te voren of op de ochtend zelf, een hostel geboekt. In Australië en Nieuw-Zeeland is dit echt heel gemakkelijk!

✮Tip✮ Neem altijd extra slippers mee als je in hostels verblijft i.v.m. de douche.

‘’Als ik maar een bed onder m’n kont heb is het goed!’’

Creditcard aanvragen

Zorg er in ieder geval voor dat je een creditcard hebt. Omdat ik altijd liever het zekere voor het onzekere neem, had ik toentertijd een Mastercard via mijn eigen bank aangevraagd. Echter is het bestedingslimiet van deze creditcard vrij laag (vaak €1000,-). En dus heb ik met mijn ouders als back-up, een VISA kaart aangevraagd. Deze kaart heeft een bestedingslimiet van €2500,-. Dit is wel aan te raden, aangezien de meeste hostels en activiteiten via creditcard betaald moeten worden.

yvette in australie

3. Wat is je favoriete plek in Australië?

Pfoe dit is echt moeilijk… Er zijn meerdere plekjes waar ik mooie en fijne herinneringen aan heb. Dus deze ga ik ook gewoon allemaal delen!

Newtown, Sydney

Allereerst de plek waar ik tijdens mijn cursus verbleef: Newtown. Dit is een redelijk ‘duur’ stadje, maar echt enorm gezellig. Ik heb mooie herinneringen aan het terras onder het Opera House. Dit was altijd de plek waar wij met de klas van de mooiste zonsondergangen genoten.

Manly, Sydney

Daarnaast is Manly echt mijn favoriete getaway rondom Sydney. Dit stadje is echt super gezellig. Je kunt er klimmen naar de mooiste viewpoints en in het Manly Sanctuary duiken met zusterhaaien.

Goldcoast

Als je verder gaat reizen in Australië is het een grote tip om de Greyhound bus te pakken. Wij reisden vaak ‘s nachts om zo op accommodaties te besparen. Onze route liep vanaf Cairns naar de Gold Coast. Hier tussenin kun je bij zoveel steden stoppen als je zelf wilt.

Fraser Island & Whitsunday Islands

Mijn twee all-time favourites: Fraser Island en de Whitsunday’s. Mijn ultieme tip voor Whitsunday: GA SKYDIVEN!! Hoe tof om deze dromerige plek van bovenaf te bekijken?! Ik heb geskydived via Skydive the Beach and Beyond.

Voor de ultimate survival experience bezoek je Fraser Island. Hier ga je met een daypack op pad met een aantal 4WD’s (auto’s) en slaap je in tentjes. Heerlijk! Wij hebben dit toentertijd via ons hostel geregeld in Hervey Bay.

yvette in australie

4. Je hebt ook nog 1 maand in Nieuw-Zeeland gereisd? Vertel… 

De vriendinnen met wie ik besloot om door Australië te reizen, hadden Nieuw-Zeeland al op de planning staan. Toen ik dit aan het begin van onze reis ontdekte, besloot ik dus om thuis ontslag te nemen, mijn vliegticket om te boeken en mee te gaan.

Ik trok er één maand voor uit om Nieuw-Zeeland te ontdekken. We boekten een hostel in Auckland en zouden vanaf daar wel verder kijken. In Hot Water Beach belandden we eens via via in een dikke villa en zijn daarna verder gaan reizen per camper. Voor het besturen van de meeste campers moet je 21+ zijn, maar bij Jucy Camper rekenen ze gelukkig vanaf 18+.

Omdat mijn vriendinnen hun internationaal rijbewijs waren vergeten, heb ik de gehele reis gereden. Het met de camper door Nieuw-Zeeland reizen is super tof, omdat je op veel plekken mag wildkamperen. Wij besloten om de ene dag te gaan wildkamperen en de andere dag op een campingplaats te staan. Op een camping konden we dan even douchen, onze apparatuur opladen etc. Wij gebruikten de Spaceships app om de gratis kampeerplekken voor non-self-contained campers te vinden.

5. Ultieme tip om te reizen door Australië? 

GEWOON GAAN! Australië is echt een van de meest veilige, chille landen om (voor het eerst) te gaan reizen. Alles is ultra modern en up-to-date. De taal ken je, alles is makkelijk te bereiken en het land is helemaal ingesteld op backpackers. Ook qua voorbereidingen is het allemaal niet te moeilijk. Gewoon alsof je thuis bent!

En dan nog even dit…

6. Roadtrip of backpacken? Pfoe.. Backpacken zonder backpack, mag dat ook? Zo’n zware tas is mij tegen gaan staan, haha! Backpacken met een koffer!

7. Surfen of rugby? Rugby! Surfen is niet echt voor mij weggelegd.

8. Australië of Nieuw-Zeeland? Australië, omdat ik nog niet genoeg van Nieuw-Zeeland heb gezien.

9. Kangoeroe of Koala? Koala, die zijn zo lekker zacht om te knuffelen.

10. Kust of stad? Kust!

Heb je vragen over het wonen in Australië? Stel ze dan gerust hieronder in de reacties!

Vergeet ook niet jouw verre droom te delen! @verredromers of #verredromers en wie weet lezen we de volgende keer over jouw uitgekomen verre droom!

Ook interessant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *