Dark Mode On / Off

Alannah studeerde in San Diego: ‘Dé ultieme studiebeleving’

Alannah van Dutchie Discovers en Travelhunter leefde de ‘American Dream‘: ze studeerde 5 maanden in San Diego op een typisch Amerikaanse campus. De Amerika-fan vertelt je alles over haar grote avontuur.

1. Waarom wilde je in Amerika studeren?

Tijdens mijn studie Commerciële Economie moest ik op een gegeven moment een keuze maken voor mijn minor van 5 maanden. Er werd een speciaal college georganiseerd voor als je in het buitenland zou willen studeren. Uit nieuwsgierigheid ging ik daar naartoe. Samen met een studiegenoot keek ik naar verschillende opties waaronder ook Scandinavië en Cyprus, twee totaal andere bestemmingen. Maar wij kwamen beiden toch steeds weer uit op Amerika, want zeg nou zelf: dat is natuurlijk wel de ultieme studiebeleving zoals je die in films ziet! En het motto was: als je het doet, moet je het goed doen!

Eerst viel ons oog op een universiteit in New York, maar uiteindelijk stapten we over naar het warme Californië en kwamen wij een studieprogramma tegen bij de San Diego State University dat perfect paste bij onze studie in Nederland.

2. Hoe was het om te studeren in San Diego?

Ge-wel-dig! Deze 5 maanden had ik echt voor geen goud willen missen en deze unieke ervaring zal ik dan ook mijn hele leven meenemen! Alleen over de campus lopen was al leuk: een prachtige bibliotheek, gigantische tuinen met palmbomen, een sportschool, diverse sportvelden, een uitgebreide food court, een basketbal arena en zelfs een buitenzwembad! Je kunt het bijna zien als een apart dorp in San Diego.

De studie zelf was ook erg interessant. De professoren gaven goed les en hadden vaak ook veel ervaring in het bedrijfsleven wat weer terugkwam in hun colleges. Zo volgden wij het vak ‘Entrepreneurship’ dat werd gegeven door een man die zelf al tientallen bedrijven had opgezet en weer verkocht. Hier leerde je ook de Amerikaanse manier van denken over het opzetten van een bedrijf: ‘groot denken en niet bang zijn om te falen!’

3. Welke stappen heb je genomen om in San Diego te studeren?

Samen met mijn studiegenootje – en inmiddels een van mijn beste vriendinnen -, bekeek ik de verschillende opties in Amerika via Kilroy. Zij gaven gratis advies en we konden zo gemakkelijk in het Nederlands al onze vragen mailen. Nadat we alle kosten op een rijtje hadden en besloten voor het Business Certificate in San Diego te gaan, moesten wij goedkeuring vragen bij Hogeschool Leiden waar wij onze studie volgden. Eenmaal goedgekeurd konden wij ons gaan inschrijven aan de San Diego State University.

We moesten wat gegevens, diploma’s en een aanbevelingsbrief van onze Engels docent aanleveren en Kilroy regelde de rest. Daarna was het afwachten of wij aangenomen werden. Toen deze bevestigingsbrief binnenkwam, kon onze dag niet meer stuk! Toen was het een kwestie van tickets boeken en huisvesting regelen, wat ook weer via Kilroy ging. En toen was het aftellen maar…

Tekst loopt door onder de foto’s

4. Wat zijn je 5 favoriete plekken in Amerika?

Ik ben nog lang niet uitgekeken in Amerika, maar van waar ik geweest ben, zijn dit mijn favoriete plekken.

San Diego

Natuurlijk staat San Diego bovenaan! Hier ben ik het langst geweest en daar heb ik ook het leven in Californië ervaren. Dat is toch anders dan dat je een weekje op vakantie gaat. Ondanks dat wij op campus verbleven, gingen we in het weekend regelmatig naar de verschillende stranden. Mijn favoriete plek in San Diego is het strand bij La Jolla. Er heerst hier een hippie-achtige sfeer, er wordt veel gesurft en je kunt er zelfs zeehondjes spotten!

Hollywood

We moesten iets eerder naar San Diego komen dan dat de lessen begonnen. Zo kon je wennen aan de campus, nog even naar de Ikea om inkopen te doen en kon je je inschrijven voor de lessen waar jij de voorkeur aan gaf. In die eerste week hebben wij met onze huisgenoten (een Zweeds en een Zuid-Koreaans meisje) ook gelijk een excursie geboekt naar Los Angeles. Hier zijn wij naar Disneyland en Universal Studios Hollywood gegaan. Bij dat laatste park kun je zien waar bepaalde films of series worden opgenomen, erg leuk om een keer mee te maken! Als ik nog een keer zou gaan, zou ik ook meer van de stad en de stranden willen zien.

Las Vegas

Tijdens spring break kwam mijn vriend naar San Diego en hebben wij een rode Mustang Cabrio gehuurd. Hier zijn wij mee naar Las Vegas gereden. Las Vegas moet je natuurlijk een keer meegemaakt hebben, maar alleen de rit ernaartoe – zeker met Cabrio- is al erg leuk! Hier verbleven wij twee dagen, hebben we verschillende casino’s bezocht en zijn wij naar een pool party gegaan. De rest van de week hebben we de Cabrio gebruikt om San Diego verder te ontdekken. Een hele leuke week dus!

Miami Beach

Een jaar nadat wij terugkwamen uit San Diego en inmiddels afgestudeerd waren, wilden wij eigenlijk nog wel een keer terug naar San Diego en meer van de VS ontdekken. Zo kwamen wij in Miami terecht en hebben we hier een week vakantie gevierd. Ondanks dat het aan de andere kant van het land ligt, kregen wij hier toch weer even die Amerika kriebels én hebben wij de andere zonnige staat van de VS van onze bucketlist kunnen afstrepen: Florida!

New York City

Om de traditie erin te houden zijn wij in 2018 tijdens de kerstperiode naar New York City gegaan. Qua steden vind ik New York tot nu toe toch wel de meest indrukwekkende! Die hoge gebouwen en vele bezienswaardigheden maken dit een stad die je minstens één keer in je leven gezien moet hebben. De uitbundige kerstverlichting, gigantische kerstbomen, lichtshows, kerstmarkten en kerstmannen die rondlopen maken de stad extra magisch. En niet te vergeten: schaatsen in Central Park!

Tot nu toe heb ik dus vooral de bekendere plekken bezocht. Ik zou heel graag nog een keer met de auto of camper een rondreis maken en dan ook wat nationale parken meepakken. Oh, en Hawaii staat ook zeker nog op het lijstje!

Tekst loopt door onder de foto’s

5. Ultieme tip studeren in Amerika?

Zorg voor een kamer op de campus! Natuurlijk klinkt een kamer aan het strand of in de stad heel erg aantrekkelijk, maar dat kun je je hele leven nog wel een keer doen. Op de campus wonen doe je echt alleen tijdens je studie, dus pak die kans! En het zijn bijna hele dorpen met super veel faciliteiten voor studenten. Ik denk dat ik niet eens alles van de campus gezien heb in die 5 maanden tijd. Je loopt gemakkelijk heen en weer van je kamer naar de collegezalen en je leert snel mensen kennen door mee te doen aan activiteiten op de campus. En dat betekent ook uitnodigingen voor die typisch Amerikaanse huisfeestjes!

En dan nog even dit…

6. Vliegen of roadtrip? Roadtrip

7. Stad of kust? Kust, San Diego heeft veel mooie stranden met La Jolla als mijn favoriet!

8. Cheesecake Factory of IHOP? Cheesecake Factory for sure!

9. Target of Walmart? Walmart, iets beter voor de studentenportemonnee.

10. Studeren of stage in het buitenland? Studeren, zo ontmoet je snel Amerikaanse leeftijdsgenoten en andere buitenlandse studenten. Werken in het buitenland kan altijd nog!

Meer zien van Alannah?

Ook interessant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *