Dark Mode On / Off

Britt-Fabiënne maakte een rondreis door Cuba

In ‘Verre dromen’ spreek ik Verre dromers wiens dromen al uitkwamen. Elk van hen heeft in het buitenland gereisd, gestudeerd, gewoond, gewerkt of doet dat nog steeds. Ze vertellen hoe ze op hun droombestemming zijn beland én geven tips voor iedereen met dezelfde verre droom.

Havana, ooh na-na, half of my heart is in Havana, ooh-na-na. Ook Britt Fabienne’s (24) hart werd door Havana gestolen toen ze in 2017, samen met haar moeder, een rondreis maakte in Cuba. Ze deelt haar ervaringen en geeft tips voor onder andere Havana, ooh na-na!

1. Waarom wilde je graag door Cuba reizen?

Cuba is een land dat mij al langer aantrok. De oldtimers, Spaanse taal, jaren 60 vibe en het salsa dansen, Cuba heeft het allemaal. Omdat Cuba al lang op mijn lijstje stond, werd het tijd om te gaan boeken. Ik heb de reis samen met mijn moeder gemaakt. Ondanks dat we al vaker citytrips hadden gedaan, was dit onze eerste grote reis samen. Het was er één om nooit te vergeten.

2. Stappen richting reizen in Cuba?

Wij hebben een privé rondreis geboekt met Travelbird, wat echt prima beviel. Alles was geregeld: slaapplekken, transfers en excursies. Onze accommodaties waren kamers bij mensen thuis, ook wel casa’s particular genoemd. Hierdoor hebben we de lokale bevolking beter leren kennen. Er werd iedere keer zo goed voor ons gezorgd. Zo kregen we vaak een heel uitgebreid ontbijtje: van vers tropisch fruit en bruschetta tot tosti’s en een gebakken eitje. Heerlijk toch!?

We begonnen onze reis in Havana en zijn daarna afgereisd naar Viñales, Trinidad, Cienfuegos en Varadero. Varadero kun je wat mij betreft overslaan. Hier is het namelijk erg Amerikaans: je vindt er veel restaurantketens en resorts. Persoonlijk kom ik daar niet voor naar Cuba. Wil je Varadero echt niet overslaan? Boek dan een tour om naar Cayo Levisa te gaan. Dit bounty eiland is wel de moeite waard.

Het visum voor Cuba moet je van te voren zelf aanvragen. Dit kan online en kost €34,95 per persoon.

3. Wat is je favoriete plek in Cuba?

Mijn favoriete plek is Havana. Toen ik deze stad voor het eerst zag stond mijn mond open van verbazing; zo indrukwekkend al die oldtimers en gekleurde koloniale huizen! Ik was opslag verliefd. Op elke hoek van de straat vind je wel een straatmuzikant of een klein barretje waar een bandje speelt of salsa muziek gedraaid wordt. Good vibes in Havana, that’s for sure!

Tekst loopt door onder foto’s

4. Mooiste herinnering in Cuba?

Mijn mooiste herinnering was toen we in een taxi zaten en miljoenen krabben de weg over zagen steken. Drie maanden in het jaar is het krabbenseizoen in Cuba. Alle krabben verplaatsen zich dan richting de zee. Ik had zoiets nog niet eerder gezien, dus zeker een moment dat ik nooit zal vergeten.

Tekst loopt door onder foto’s

5. Ultieme tip reizen in Cuba?

Doe een oldtimer tour in Havana! Niet alleen voor de ervaring, maar ook om de stad te ontdekken. Dit kun je goed combineren met een stadstour, om zo meer te leren over de Cubaanse geschiedenis. En vergeet je niet om te gaan salsa dansen?!

➣ Doe een koffie- en tabakstour in Viñales en eet vis van de grill. Echt een aanrader!

➣ Eet in het geweldige mooie Restaurant Sol y Son en geniet van overheerlijke gerechten in Trinidad.

➣  Boek een tour naar Topes de Collantes en ontdek de groene natuur en watervallen in Cuba!

➣ Bezoek een museum in Cienfuegos of dans de salsa.

6. Volgende verre droom?

Ik wil heel graag naar Costa Rica en dan het liefst reizen met een 4×4 jeep. Als ik er dan toch ben, pak ik meteen Nicaragua mee. Dat is nu mijn ultieme droom!

Tekst loopt door onder foto’s

En dan nog even dit…

7. Moijito of Cuba Libre? Cuba Libre

8. Cruisen in een oldtimer of dansen op Cubaanse muziek? Het liefst allebei!

9. Cubaans bakkie pleur of tropisch fruit? Tropisch fruit

10. Tips vragen aan de lokale bevolking of zoeken op het internet? Vragen aan de locals!

Tekst loopt door onder foto’s

Britt Fabiënne Cuba

Heb je vragen over het wonen en werken in Cuba? Stel ze dan gerust hieronder in de reacties!

Britt-Fabiënne volgen op Instagram? Klik hier!

Vergeet ook niet jouw verre droom te delen! @verredromers of #verredromers en wie weet lezen we de volgende keer over jouw uitgekomen verre droom!

Ook interessant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *