Dark Mode On / Off

City guide: één dag in Kuala Lumpur

Heb je een lange overstap in Kuala Lumpur? Lucky you! Blijf niet hangen op het vliegveld, maar ga de stad verkennen! Kan dat dan zomaar? Jazeker! Bij aankomst in Kuala Lumpur krijg je automatisch een 90(!) dagen visum. Begeef je dus snel naar de exit en pak de KL Express of KLIA Transit naar KL Central. Deze metropool heeft genoeg bezienswaardigheden die je kunt gaan ontdekken. Speciaal voor jou deze city guide: één dag in Kuala Lumpur.

Hoe kom je in KL Central?

Er zijn verschillende manieren waarop je vanaf het vliegveld in de stad kunt komen. De makkelijkste, snelste en veiligste optie is de KL Express. Deze trein brengt je binnen 28 minuten naar KL Sentral en kost ongeveer €11,- (enkeltje) of €20,- (retourtje) voor volwassenen. Je kunt ook de KLIA Transit pakken. Deze trein maakt een aantal stops, waardoor de rit naar KL Sentral 35 minuten duurt. Vandaar dat de KLIA Transit iets goedkoper is dan de KL Express.

Check de actuele tijden en prijzen op de website van de KL Express & KLIA Transit.

6x Highlights Kuala Lumpur

Eenmaal in de stad aangekomen kun je een ronde maken langs deze 6 highlights. Perfect voor één dag in Kuala Lumpur.

#Highlight 1: Petrona Twin Towers

Een bezoekje aan de Petrona Twin Towers mag eigenlijk niet ontbreken als je in Kuala Lumpur bent. Deze twee immense wolkenkrabbers, gebouwd in 1993, kun je in de stad al van verre zien. Dat is ook niet zo gek, gezien de Petrona Twin Towers met een hoogte van 451.9 m, de grootste wolkenkrabbers ter wereld zijn. In de towers vind je vele kantoren, een winkelcentrum (Suria KLCC), de Skybridge en het observatiedek. De Skybridge verbindt de twee torens op de 41e en 42e verdieping met elkaar. Het observatiedek ligt helemaal op de 83e verdieping (van de in totaal 88 verdiepingen). Je kunt je wel voorstellen dat je op beide plekken een panoramisch uitzicht hebt over de stad. Wie hiervan wil genieten moet wel eerst nog even een kaartje kopen. Dit kan ter plekke of online.

Kinderen t/m 12 jaar: €7,-
Volwassenen: €17,-
Ouderen vanaf 60 jaar: €9,-

✮Tip✮ Koop je kaartje alvast online zodat je niet in de rij hoeft te staan.

#Highlight 2: KL Tower

Kun je niet genoeg krijgen van de Kuala Lumpur uitzichten? Begeef je voor nóg een prachtig uitzicht naar de KL Tower. Deze toren met 15 verdiepingen dient als uitzendmast voor tv. Hoewel de KL Tower met een hoogte van 420 m bijna niet onderdoet voor de Petrona Twin Towers, is het viewdeck op ‘’slechts’’ 276 m. Een ticket om het uitzicht vanaf de KL Tower te gaan bekijken kost:

Kinderen: €6,-
Volwassenen: €10,-

#Highlight 3: China Town

Na alle hoogtes heb je misschien wel trek gekregen, tijd voor een lekkere curry of noedelsoep: op naar China Town! Hier vind je naast honderden kraampjes met eten, kleding en kunst, de Guan Di Temple (of Kuan Ti Temple). Deze tempel werd gebouwd ter ere van de oud Chinese generaal Guan. Je kunt hier zo naar binnen lopen, want een bezoekje is gratis.

#Highlight 4: Hindoe temple

Op loopafstand van China Town is daar de prachtig gedetailleerde Sri Maha Mariamman Temple. Het bouwjaar 1873 maakt deze tempel tot de oudste Hindoe tempel van Kuala Lumpur. Ook aan deze tempel kun je gratis een bezoekje brengen.

#Highlight 5: Central Market

Door naar de Central Market! Hier kun je, net als in China Town, urenlang struinen langs winkeltjes met souvenirs. Central Market werd gebouwd in 1928 en wordt weleens vergeleken met de SoHo flea market in New York. Hier kun je je Ringgits ongetwijfeld laten rollen!

#Highlight 6: River of Life

Dan komen we aan bij de laatste highlight. Dit is niet zomaar een highlight, want aan deze plek heeft Kuala Lumpur haar naam te danken. Op dit punt komen namelijk de Klang River en Gombak River samen. Letterlijk betekent Kuala Lumpur dan ook: ‘’modderige samenloop’’. Een heel charmante naam is het misschien niet, maar hier vind je wel de oorsprong van de stadsnaam.

Wat is jouw favoriete highlight om te bezoeken in Kuala Lumpur?

Ook interessant

2 Comments

  1. Leuk om te lezen! Misschien heel gek, maar ik heb er nooit over nagedacht om bij een lange overstap de stad in te gaan. Ooit heb ik 7 uur op het vliegveld van Beijing doorgebracht. STOM, denk ik nu! Gelukkig eindigde de reis ook in die stad dus heb ik hem niet helemaal overgeslagen. Maar een paar uurtjes op avontuur gaan is natuurlijk veel leuker dan 7 uur verpieteren op een vliegveld! Thanks voor de tips:)

    1. Hé, wat leuk! Bedankt voor je reactie! Ik had er zelf ook niet direct aan gedacht, maar toen ik las dat je in Kuala Lumpur een 90 dagen visum krijgt, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen, hoefde ik geen 2x na te denken! Gelukkig had je alle Beijing highlights waarschijnlijk al meegepakt. Lijkt me ook een hele toffe stad trouwens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *