Dark Mode On / Off

Alles wat je moet weten over de 3-daagse TAO expeditie van Coron naar El Nido

Voor wie graag eens aan Expeditie Robinson zou meedoen, is het de ultieme beleving: de 3-daagse Tao expeditie van Coron naar El Nido. Hoewel je tijdens jouw expeditie op de Filipijnen niet het spelelement hebt zoals in het tv-programma, kun je wel ervaren hoe het is om in een hutje op een onbewoond eiland te slapen. Een ervaring om nooit te vergeten! Ben jij klaar om back to basic te gaan? De Tao Lostboys zullen het je zo aangenaam mogelijk maken!

Tao Lostboys

Tao is één van de vele organisaties die de expeditie van Coron naar El Nido (of andersom) mogelijk maakt. Toch is Tao speciaal. In het Filipijns betekent Tao ‘mens’. En dat is nu net waar de organisatie om draait. Met de opbrengst van de expedities wordt namelijk geïnvesteerd in de local community.

Het resultaat hiervan zie je bijvoorbeeld op de Tao Farm, het basiskamp van Tao in El Nido. Op het basiskamp worden de Tao Lostboys (crew aan boord) getraind in: Engels, koken, time management, socializen etc. én wordt er werkgelegenheid geboden aan voornamelijk vrouwen en scholieren. Tevens wordt er geïnvesteerd in: bamboe architectuur, de bouw van scholen op eilanden en de productie van biologische groenten en organische producten op de Farm. De eilanden waarop je slaapt tijdens de expeditie, worden door TAO gehuurd van de lokale bevolking. Zij zorgen hier voor nette hutjes en vers eten. Toch fijn om te weten dat je met het boeken van een TAO expeditie een steentje bijdraagt aan de lokale bevolking!

Programma 3-daagse TAO expeditie

”Programma?!”, horen wij je denken… Geen zorgen, veel meer dan zwemmen, snorkelen en chillen op het dek, staat er voor deze 3 dagen niet gepland. Wel is het belangrijk om je, een dag (of twee), voor aanvang van de expeditie te melden op het Tao kantoor. Je checkt dan in (neem je paspoort/ID mee) en krijgt aanvullende informatie over de expeditie.

Wanneer jouw expeditie van Coron naar El Nido dan eindelijk van start gaat, word je om 8:00 verwacht op het Tao kantoor in Coron (Don Pedro Street). Begint jouw expeditie in El Nido? Dan verschijn je op het El Nido kantoor (Corong Corong) om 7:30. De laatste dag van de expeditie eindigt in beide gevallen om 17:00.

In 3 dagen tijd wordt er met de boot 150 km afgelegd. Hoewel dit nog al een afstand is, breng je gelukkig niet alle tijd op de boot door. Per dag zijn er namelijk 5 stops: 3 snorkelspots en 2 eilanden. Aan het eind van de middag wordt koers gezet naar de slaapplek op een onbewoonde eiland. Voor de 3d/2n expeditie slaap je op de eilanden Culion en Linapacan.

Voor wie is de Tao expeditie?

De expeditie is voor iedereen boven 14 jaar, die op zoek is naar een onvergetelijke eiland ervaring. Maximaal gaan er 30 expeditieleden en 8-12 Tao Lostboys mee op de boot.

Kosten 3-daagse TAO expeditie

De kosten voor de 3d/2n expeditie zijn normaal gesproken $390 per persoon, tenzij je een tour boekt in het hoog- of piekseizoen.

– Hoogseizoen (15-19 december, 5-19 januari, 27 januari-5 april, 13-30 april): $405 per persoon
– Piekseizoen (20 december-4 januari, 20-26 januari, 6-12 april): $455 per persoon

Deze prijs is inclusief:
➳3 dagen tour
➳2 nachten Tao camping
➳Leven in de open natuur op onbewoonde eilanden
➳Heerlijke, verse maaltijden (2x ontbijt, 3x lunch, 2x diner), snacks en drinken (water, thee, koffie)
➳Snorkelmasker (excl. flippers)
➳Beddengoed, kussen en klamboe voor de overnachting

En exclusief:
➳Eco-Tourism Development Fee voor de eilanden Linapacan en El Nido €3,50 (200 phph) (per eiland, per persoon)
➳Flippers
➳Handdoeken
➳Accommodatie voor/na de expeditie
➳Transactiekosten
➳Fooi voor de Tao Lostboys
➳Mooi weer garantie

! Let op: voor drankjes (excl. water, thee en koffie) en merchandise heb je een ‘cashless wallet’ (armbandje) nodig. Op het Tao kantoor kun je hier vooraf een bedrag op laden (aangeraden wordt €50-€90,- (3000-5000 php) per persoon). Op de boot noteert de crew al je bestellingen op een lijst. Heb je achteraf minder uitgegeven dan je in eerste instantie dacht? Dan krijg je het overtollige bedrag natuurlijk gewoon terug.

Boodschappenlijstje TAO expeditie

Voorafgaand aan de expeditie zijn er een aantal inkopen die je moet doen. Zo raadt Tao aan om in ieder geval de volgende items mee te nemen op expeditie:

➳Rashguard (surfshirt) – dit is erg aan te raden! Aangezien je veel plankton en kwallen zult tegenkomen op de snorkelspots
➳Een grote dry bag (15-20l) – deze heb je écht nodig (de spullen die je meeneemt naar het onbewoonde eiland worden vervoerd per kano, je backpack/koffer blijft op de boot)
➳Flippers
➳Waterschoenen
➳Voldoende zonnebrand  (hoge factor)
➳Muggenspray
➳Waterfles (plastic flessen zijn niet toegestaan aan boord)
➳Handdoeken

Onvergetelijke TAO ervaring

Wanneer je alles bij elkaar optelt, kom je er al snel achter dat de expeditie niet goedkoop is. Maar let wel, de Tao expeditie is een onvergetelijke eiland ervaring. De expedities raken daarom vaak snel uitverkocht. Reserveer dus ruim van tevoren om jouw plekje in de expeditie te garanderen. Heb je achter het net gevist? Dan is er misschien nog plek op de 5-daagse Tao expeditie. Deze is helaas nog wel een stukje duurder.

Heb jij weleens op een onbewoond eiland geslapen?


Ook interessant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *