Dark Mode On / Off

Top 13 dingen om te doen in Kaapstad

Kaapstad. Eén van de drie hoofdsteden van Zuid-Afrika (leuk feitje: wist je dat Zuid-Afrika het enige land is met 3 hoofdsteden? De andere zijn Pretoria en Bloemfontein). Met ruim 3,4 miljoen inwoners is Kaapstad de grootste stad in de West-Kaap. Onontdekt is Kaapstad allang niet meer. Hier is zóóóveel te zien en te doen, dat je haast door de olifanten het wildpark niet meer ziet. Daarom delen wij in deze blog de top 13 dingen om te doen in Kaapstad. Ready? Let’s go!

1. Victoria & Alfred Waterfront

Met ruim 450 winkels kun je bij het Waterfront winkelcentrum heel wat Zuid-Afrikaanse Rand kwijt. In het winkelcentrum vind je: de ambachtsmarkt, kledingwinkels, galerieën, souvenirshops en nog veel meer! Na het shoppen plof je neer bij één van de vele restaurantjes en geniet je van het uitzicht op de haven.

2. District Six Museum

Dit museum staat in het voormalige stadsdistrict District Six. Tijdens het apartheidsregime in de jaren 70 werden ruim 60.000 inwoners gedwongen om dit district te verlaten. Het museum geeft een bijzonder inkijkje in deze bizarre tijd.

3. Green Market Square

Ook hier kunnen de winkelliefhebbers hun slag slaan! Op Green Market Square vind je vele souvenirkraampjes die vrijwel allemaal hetzelfde verkopen. De verkopers kunnen ietwat opdringerig zijn, maar wanneer je het hoofd koel houdt, blijft lachen en vooral niet vergeet af te dingen, kun je hier zeker een leuk souvenirtje scoren!

4. Boulders Beach

Wanneer je aan pinguïns denkt, beeld je ze waarschijnlijk niet in op een strand. Niet zo gek dus, dat toeristen massaal naar Boulders Beach komen om juist dát te bekijken. Sinds 1982 leeft een kolonie van zwartvoetpinguïns op Boulders Beach. Op het strand zelf mogen geen toeristen komen, maar je kunt de pinguïns bekijken vanaf een vlonder. De entreeprijs voor Boulders Beach is R160 (€8,-) p.p. voor volwassenen en R80 (€4,-) p.p. voor kinderen.

5. Tafelberg

De Tafelberg, één van de zeven wereldwonderen. Op het hoogste punt is de Tafelberg maar liefst 1086 meter hoog en 3000 meter breed. Het is dan ook niet ondenkbaar dat je deze afstand liever niet helemaal wilt klimmen. Gelukkig gaat er ook een kabelbaan die je naar de top van de berg brengt. Moet je vaak wel een tijdje in de rij staan. Toch liever klimmen? De Platteklip Gorge Trail is goed te doen. Binnen ongeveer 1,5 tot 2 uur zul je de top bereiken. Een ticket voor de kabelbaan kost R293 (€19) p.p. voor een retour.

6. Bo-Kaap

De meest kleurrijke wijk in Kaapstad is zonder twijfel Bo-Kaap, voorheen bekend als de Maleisische buurt. Dé perfecte plek om heel wat Instagram-worthy kiekjes schieten.

7. Robben Eiland

Om dieper de geschiedenis van het verdeelde Zuid-Afrika in te duiken, breng je een bezoekje aan Robben eiland. Hier werd Nelson Mandela 27 jaar lang vastgehouden. De rondleiding wordt gegeven door ex-gevangenen en is erg indrukwekkend: een must do in Kaapstad! Je kunt de boot naar Robben eiland pakken vanaf het Victoria & Alfred Waterfront. Een tour op Robben eiland kost €35,- p.p. voor volwassenen en €15,- p.p. voor kinderen.

✮Tip✮ Boek de tour ver van tevoren online, om teleurstelling te voorkomen.

8. Lion’s Head

Klaar voor een 669.9 m klim? Op naar Lion’s Head! Zorg ervoor dat je genoeg water meeneemt en stevige schoenen draagt. De klim duurt ongeveer 45-90 minuten, afhankelijk van het tempo. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over Kaapstad. Neem vooral ook lekker de tijd om foto’s te maken en ga voordat je helemaal afdaalt op zoek naar Wally’s Cave!

9. Wally’s Cave

Wanneer je afdaalt van Lion’s Head, kun je een bezoekje brengen aan Wally’s Cave. Wally’s Cave is bekend geworden door Instagram. Zoek maar eens op #wallyscave voor spectaculaire foto’s. Hoewel er geen officiële wandelroute naartoe leidt, helpen wandelaars elkaar graag de grot te vinden. Het bezoeken van de grot is daarmee wel op eigen risico.

10. Signal Hill

Tijd voor wat actie! Vanaf Signal Hill kun je met Cape Town Tandem Paragliding een vlucht maken over Kaapstad. Het paragliden kost €70,- (excl. foto’s) of €86,- (incl. foto’s) en de vlucht duurt 5 tot 30 minuten, afhankelijk van de wind. Van te voren wel even boeken via de website.

11. Camps Bay

Bijkomen van het paragliden of van een lange dag slenteren door de stad? Dat kan op het strand Camps Bay. Het water is hier wel een beetje koud… Tanden op elkaar en lekker afkoelen!

12. Kaap De Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop, het zuidelijkste puntje van Afrika, werd in 1488 ontdekt door Portugese ontdekkingsreiziger Bartolomeus Dias. Hier kun je een prachtige wandeling maken langs de woeste zee, immense rotsformaties en groene bergen. Het kan zelfs zo zijn dat je onderweg wordt gestopt door struisvogels op het pad. De entreeprijs bedraagt R320 (€16,-) p.p. voor volwassenen en R160 (€8,-) p.p. voor kinderen.

13. Zeitz Museum of Contemporary Art Africa

Een interessant kunstmuseum met werken gericht op o.a.: de Afrikaanse cultuur, slavernij en gelijkheid tussen man en vrouw. Zeker een bezoekje waard als je in Kaapstad bent!

Wat is jouw go to activiteit in Kaapstad?

Ook interessant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *