Dark Mode On / Off

Hidden gems in Barcelona: 6x onontdekte bars en restaurantjes

Wie graag in contact komt met locals, zal deze hidden gems in Barcelona zeker kunnen waarderen. Wanneer je een bezoekje brengt, zul je zien dat deze bars en restaurantjes nog niet erg bekend zijn onder toeristen. Engels wordt er vaak dan ook amper gesproken. Een mooie kans om in je beste Spaans een bijzondere cocktail of lekker tapas hapje te bestellen. In deze blog delen we 6 onontdekte bars en restaurantjes in Barcelona.

1. Cachitos Café (ontbijt/lunch)

Dit schattige ontbijtplekje is hét perfecte voorbeeld van een hidden gem. Voor een klein prijsje tovert de eigenaresse van dit leuke tentje een heerlijk(e) ontbijtje of lunch op tafel. Met een volle maag kun je vervolgens een bezoekje brengen aan de Sagrada Familia. De wereldberoemde katholieke basiliek bevindt zich op nog geen 0,5 km van Cachitos Café.

2. Restaurant Victoria (lunch/diner)

Rond een uurtje of 21:00-23:00 verzamelen locals zich bij Restaurant Victoria om hier te genieten van hun favoriete tapas. Kun je niet zo lang wachten? Don’t worry. Het restaurant is bijna de hele dag open. Ook voor lunch kun je hier dus aanschuiven. Wil je dineren vóór 9 uur? Dan is de kans groot dat je de enige bent in het restaurant. O ja, je kunt hier voor een prikkie prima tapas eten. Misschien is Restaurant Victoria niet het béste tapas restaurant in Barcelona, maar voor een local tapas experience kun je er zeker terecht.

3. Tapas bij Elisabets (lunch/diner)

Omdat we maar niet genoeg krijgen van tapas, nog een topper: Restaurant Elisabets. Hier kun je niet alleen terecht voor een local experience, ook voor overheerlijke tapas. Op de kaart staan al jouw favoriete tapa, zoals: patatas bravas, pan tomate, jamon iberico, mejillones , gamba’s en champignons. De porties zijn groot genoeg en de bediening is erg vriendelijk. Als je lekker local tapas wilt eten, weet je nu dus waar je moet zijn! Elisabets zit in een zijstraat van de Ramblas; na het eten kun je meteen gezellig de hort op.

4. El Bosc de les Fades Café (hapjes/drankjes)

Het lijkt hier de Efteling wel! In El Bosc de les Fades waan je je in een sprookjesbos. Deze beleving wordt optimaal gemaakt met verschillende special effects. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat het opeens begint te ”onweren” in het bos. Een uniek café waar je, tussen de locals, kunt genieten van een lekker hapje en drankje.

5. Rooftops bars met uitzicht op de Sagrada Familia (drankjes)

Vanaf verschillende rooftops bars in Barcelona kun je genieten van een uitzicht op de Sagrada Familia. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de rooftop bar van het Adenante hotel of de Alaire Terrace Bar (hotel Condes).

✮Tip✮ Ga bij een random hotel naar binnen en neem de lift naar de bovenste verdieping. Als je geluk hebt stuit je op een indrukwekkend 360° panorama-uitzicht over Barcelona.

6. Secret bar El Paradiso (cocktails)

Een cocktail drinken uit een schatkist of een sigaar? Bij El Paradiso is niets te gek. Deze chique speakeasy is verborgen in de Pastrami Bar in het Born district. Om de bar te vinden zul je de koelkast in de Pastrami Bar eens goed moeten inspecteren… Eenmaal binnen weet je niet wat je ziet! Van een bezoekje aan de El Paradiso bar krijg je zeker geen spijt (misschien wel een klein katertje…)

Ken jij nog meer hidden gems in Barcelona?


Ook interessant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *