Dark Mode On / Off

Unieke local trekking in Sapa met Mama Sa Homestay and Trekking

Ben jij van plan om naar het noorden van Vietnam af te reizen? Dan hebben wij een dikke vette aanrader voor je! Maak samen met Mama Sa en haar familie een trekking door de rijstvelden van Sapa. Wat deze trekking écht uniek maakt? Dat je achteraf samen geniet van een traditioneel Vietnamees diner en bij de familie blijft logeren! In deze blog vertellen we je alles wat je wilt weten over Mama Sa Homestay and Trekking.

Mama Sa & family

Samen met haar man, Papa Sa, en kinderen, woont Mama Sa in Sapa. Boek je een trekking bij Mama Sa Homestay and Trekking? Dan nodigt ze je met alle liefde uit in haar eigen huis. Mama Sa is super gastvrij en zorgt er dan ook voor dat je niets tekort komt. Zelf kan ze niet lezen en schrijven, dus als je een trekking boekt (via Facebook: Mama Sa Homestay and Trekking of telefoon: +84 38 691 8188), heb je hoogstwaarschijnlijk contact met één van haar (schoon)dochters. Ze spreekt trouwens, net als haar man en kinderen, wel gewoon Engels!

Mama Sa Trekking

De familie Sa neemt je mee op lange wandelingen langs de rijstvelden, valleien en woningen van de lokale bevolking in Sapa. Het verschilt hoe lang de trekkingen zijn, dit is namelijk afhankelijk van het weer. Doorgaans zijn de trekkingen ±10-15 km. Stevige schoenen zijn dus een must!

Verder nog goed om te weten: wanneer het heeft geregend kan het erg glad zijn. In dit geval is het handig om een wandelstok (oftewel: een lange boomtak), mee te nemen als houvast.

Mama Sa Homestay

De Homestay is dus ook meteen het huis van Mama en Papa Sa. In totaal kunnen er ongeveer 15 tot 20 personen tegelijk slapen. Er zijn twee toilet gebouwtjes naast het huis, inclusief warme douche. Mama Sa en haar kinderen zorgen voor heerlijke maaltijden gedurende de dag. Het ontbijt bestaat uit pannenkoeken en de lunch uit noedels met groenten. Voor het diner gaat Mama Sa helemaal los in de keuken: rijst, kip, springrolls, aardappeltjes, verschillende groentes, er komt van alles op tafel! Het eten is super lekker (local) en daarnaast is het erg gezellig om de hapjes met elkaar te delen. Als alles op is (bijna onmogelijk, de porties zijn namelijk niet te zuinig), komt het ‘happy water’ op tafel en zal een karaokesessie waarschijnlijk niet uitblijven…

✮Tip✮ Handig om vast te weten hoe je in het Vietnamees moet proosten! Het riedeltje gaat als volgt:

một, hai, ba, /zo/!
hai, ba, /zo/
hai, ba, uống

Dit betekent: ”1,2,3 proost! 2,3 proost! 2,3 drink!” Bij ‘drink’ neem je een shotje happy water. Eén en al gezelligheid dus, bij de familie Sa!

Mama Sa Homestay and Trekking prijzen

Voor deze unieke local trekking en experience betaal je $35 per persoon (twee nachten / 1 dag trekking) of $40 per persoon (twee nachten / 2 dagen trekking). Deze prijzen zijn inclusief: overnachting, trekking(en) en maaltijden.

Hoe kom ik in Sapa?

Er zijn verschillende manieren om in Sapa te komen:

➳ Vanuit Hanoi (bus): vanaf €12,- met Sapa Express (duur: 6u)
➳ Vanuit Ha Giang (bus): vanaf €10,- met Quang Tuyen (duur: 7u)

Check de actuele tijden en prijzen via 12Go Asia.

✮Tip✮ Als je wilt dat Papa Sa je bij aankomst op het Sapa busstation komt ophalen, laat dit dan van te voren weten middels een Facebook berichtje. Na de trekking word je weer afgezet bij het busstation, zodat je je reis door Vietnam kunt voortzetten.

Heb jij al eens een trekking in Sapa gedaan?

Ook interessant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *